Çalışma SaatleriÇalışma Saatleri: 09:00 - 20:00
Rezervasyonum
Patara
Hemen Paylaş
Patara
10Eylül2022
Patara

PATARA

Likya’nın en eski ve en önemli şehirlerinden biri olan Patara Antik Kenti Likya dilinde ‘’Pttara’’ olarak anılan, M.Ö 13. Yüzyıla ait Hitit metinlerinde de ‘’Patar’’ olarak geçmiş, Kentin M.Ö 8. Yüzyıl’dan bu yana var olduğu ise yapılan kazılar sonucu ele geçmiş olan somut verilerle anlaşılmıştır. Patara, Roma döneminde de çok önemli bir kent olmuş, Likya-Pamphliya eyaletlerinin başkentliğini yapmıştır. Aynı zamanda İskender’in kuşattığı kentler arasında yer aldığı da bilinmektedir. 

Patara Anadolu’dan Roma’ya nakledilen tahılların depolandığı ve saklandığı bir limandı. 400 metre genişliğinde ve 1600 metre derinliğindeki Patara limanının kumla dolmaya başlaması ve teknelerin yanaşma güçlük çekmeleri, Patara’nın giderek önemini yitirmesine sebep oldu. Rüzgârın savurduğu kumlar zamanla limanı doldurarak kenti büyük ölçüde örter. Kentte görülebilecek kalıntıların bir bölümü kumlar altından iyi korunmuş bir vaziyette ortaya çıkarılmıştır.  

Patara Antik kent yapısı olan meclis binasının 750 metre yakınında bulunan İlk telsiz istasyonunun da kalıntıları bulunmaktadır. Osmanlı imparatorluğu dönemi içerisinde iletişim ağı olarak 7 yıl hizmet veren Patara telsiz telgraf istasyonu 1911 yılında Osmanlı ve İtalya savaşı sırasında İtalya donanması tarafından büyük zarar gördüğü harabe kalıntılarından anlaşılmaktadır.

Helenistik dönem’de inşa edilen Meclis binası ve tiyatro gibi anıtsal yapıları barındırır. Tiyatronun yaslandığı Kurşunlu tepe şehrin geneli ve kalıntılarının seyredilmesi için en güzel köşedir. Vespasian Hamamı, Korinth Tapınağı, ana cadde, liman ve tahıl ambarı buradan rahatlıkla görülebilir.

Ayakta kalan en eski demokratik meclis binası bu şehirdedir. 2010 yılında TBMM tarafından restore edilmiştir.  2020 yılı Patara yılı olarak ilan edilmiş, kent kapısının restorasyonu tamamlanmıştır. Günümüz itibariyle insanlık tarihinin ayakta kalan tek Antik Çağ deniz feneri olan Patara Feneri ve ana cadde sütunların restorasyon çalışmaları da başlanmıştır.

Patara Antik kenti Antalya’nın Kaş İlçesi’nin Kalkan beldesinde bulunsa da Muğla sınırları içerisine de girmektedir. Xanthos Vadisinin Güneybatı ucunda Ova Gelemiş Köyünde bulunmakta aynı zamanda sahil uzunluğuyla 12 km’ye, genişliğiyle ise 1500 metreye ulaşan Patara Plajı dünyanın en uzun 1. Plajı unvanına sahip. Plajın orta kısımlarında kalan kum tepeleri, Eski Türk filmlerinin çöl sahnelerine de ev sahipliği yapmıştır.

Gerek tarihi gerek yapıtlarıyla Patara Antik Kenti ve Patara’nın eşsiz sahili birçok tatilcinin görmekten ve keşfetmekten keyif alacağı bir tatil deneyimi sunmakta.

WhatsApp
Hemen Ara
Müşteri Temsilcileri
Favorilerim
Teklif Al
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış