Çalışma SaatleriÇalışma Saatleri: 09:00 - 20:00
Rezervasyonum
Myra, Andriake ve St. Nicolas (Noel Baba) Kilisesi
Myra, Andriake ve St. Nicolas (Noel Baba) Kilisesi
10Eylül2022
Myra, Andriake ve St. Nicolas (Noel Baba) Kilisesi

Myra, Andriake ve St. Nicolas (Noel Baba) Kilisesi

Kaş’ın yakın çevresinde mutlaka ziyaret etmen gereken bir diğer bölge ise kesinlikle Demre. Neden mi, Demre ilçesinde Likya’nın en büyük ve önemli kentlerinden birisi olan Myra bulunmakta.

Antik Kenti, Helenistik ve Roma Dönemi’nin en önemli limanlarından birisi olan Andriake ve hikayesi ile tüm dünyaya miras kalmış Noel Baba Kilisesi bulunmakta. Myra antik kenti, insanın tüyleri diken diken edecek cinsten. Gerek mimarisi gerek ayakta kalan heykelleriyle muhteşem bir tarih barındırıyor. Myra Antik tiyatrosu ise yaklaşık 10 bin seyirci kapasiteli büyük bir amfi tiyatro. Bu amfi tiyatro daha sonra arena olarak kullanıldığı için yapılan birtakım değişiklikler mevcut.

Andriake limanın önemi de hafife alınacak türden değil. Zamanında Akdeniz doğu-batı rotasında seyahat eden gemiler için korunaklı bir liman olmuş. Ancak bir süre sonra korsan baskınlarına ve Arap saldırılarına uğramaya başlamış. Burada yaşayan halk bu saldırıları engelleyebilmek için çeşitli yollar denese de pek başarılı olamamış ve en sonunda kaçınılmaz son gelmiş.

Aziz Nicolas’ın dünyaca ünlü kilisesi Demre kent merkezinin içerisinde kalıyor. Herkesin Noel Baba olarak tanıdığı bu adam aslında Myra’nın başpiskoposudur. Aziz Nicolas MS 300 yılında

Dünyaya gözlerini Patara’da açmış, din adamlığı eğitimi aldıktan sonra Roma’ya gitmiş, başpiskopos olduktan sonra ise yaşamına Myra’da devam etmiştir.

O dönemde kendini iyilik yapmaya özellikle çocuklara adamış bir aziz olduğundan dolayı günümüze bu şekilde evirilerek Noel Baba adını almış. Aziz Nicolas aynı zamanda fakir, evde kalmış çeyizini yapamamış kız çocuklarına acıdığı için evlerinin bacalarından altın sikkelerle dolu keseler atarmış. Baca hikayesinin nereden çıktığını artık daha iyi anlıyoruz. Aziz Nicolas öldükten sonra mezarı açılıp kemikleri Barili İtalyanlar tarafından Vatikan’a kaçırıldı. Çalmayı unuttukları birkaç kemik parçasını ise kilisenin müze kısmında görebilirsin. Her yıl yüzlerce Ortodoks hacı olabilmek için bu kiliseyi ziyarete geliyor. Aynı zamanda Kilise, her sene 5 Aralık’ta düzenlenen Noel Baba Festivaline de ev sahipliği yapıyor ve dünyanın her yerinden turist akınına uğruyor.

 

WhatsApp
Hemen Ara
Müşteri Temsilcileri
Favorilerim
Teklif Al
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış